top of page

Koken met Fairtrade in de professionele keuken.

 

Gent is een stad van genieten en van genieters. De vele kwalitatieve restaurants bewijzen het. Dat die restaurants graag hun deel doen om Goe Bezig te zijn bewees de sucesvolle tweede masterclass Fairtrade in de professionele keuken. 
Geniet mee van de tips en trucs om met Fairtrade aan de slag te gaan in de keuken. 

 

Tijdens de Week van de Smaak kwamen meer dan 40 Gentse topkoks samen bij Cookexperience rond gerechten die voor de gelegenheid rond Fairtrade ingrediënten werden opgebouwd. Fairtrade Gent daagde hiervoor de koks van J.E.F en Vintage uit. Iedereen was onder de indruk van het resultaat.

 

Hobbykoks hebben de mogelijkheid om op donderdag 20 november dezelfde gerechten onder begeleiding te maken in een boeiende workshop.

 

Inschrijven kan hier

Fairtrade op je bord: J.E.F. aan de slag
Fairtrade op je bord:
Vintage aan zet

Gilles Bogaert, de sous-chef van het gerenommeerde restaurant J.E.F. stelde voor de masterclass samen met Tomek Mroszczak een vegetarisch menu samen met lokale en fairtradeproducten.

 

Bogaert: ‘Om de Franse driesterrenchef Michel Bras te citeren: ‘Met vlees speel je een paar akkoorden, met groenten maak je een hele symfonie'. 

 

 

Angelo Duininck is chef-kok van Vintage Wine & Food Experience, (Onderbergen)die al in 2010 de Gouden Vork van Zone 09/ won. Chef Angelo koos maandagavond  voor seizoensgebonden producten en pure smaken.  

Duininck en Begthel zoeken in het aanbod van fair trade om inhoud van glas en bord volledig op elkaar af te stemmen.

 

Fairtrade in je glas: Sommelier Bernard De Vriendt gidst

Bernard De Vriendt, sommerlier van Vitis Vin, gidste de aanwezigen door de kwaliatieve Fair Trade wijnen. Kers op de taart was een Fairtrade rum uit Belize. 

 

Raza brut torrontés schuimwijn

 

Groot Eiland Chardonnay-Chenin

 

Raza Syrah Gran Reserva

 

Raza Malbec Reserva

 

Prologo Moscato Late Harvest 

 

 

 

 

 

Fairtrade om je schouders: het kan

Fairtrade in de professionele keuken kan ook om je schouders hangen. De kledij van de keukenhulp, de kok, de maître is heel vaak afkomstig uit Zuid-Oost Azië, gemaakt met katoen uit Azië of Afrika. Er is ondertussen een ruim aanbod modieuze werkkledij dat garanties biedt op arbeidsomstandigheden in confectie (Fair Wear) en in telen van het katoen (Fair Trade). 

ACP is een van de aanbieders van dergelijke eerlijke werkkledij. 

bottom of page